Według prof. Karin Michels olej kokosowy jest nawet gorszy od smalcu, bo zawiera prawie wyłącznie nasycone kwasy tłuszczowe, które mogą zatykać tętnice wieńcowe.
Robert Makłowicz zaprasza do dołączenia do Chefs for Change - społeczności szefów i szefowych kuchni, którzy dzielą się wiedzą i inspiracjami w zakresie kuchni roślinnej.
Szukasz pomysłu na wykorzystanie pozostałości z gotowania, bo nie lubisz marnować jedzenia? A może masz ochotę na szybką przekąskę, ale nie chce ci się ruszać do sklepu?
Restauracje znikają z map polskich miast. Pandemia najpierw spowodowała, że lokale musiały zamknąć swoje podwoje, a po złagodzeniu restrykcji sanepid nakłada na nie kosztowne wymogi sanitarne.
Gdyby obostrzenia związane z prowadzeniem usług hotelarskich utrzymały się też w drugim kwartale, według szacunków GUS, straty mogłyby sięgać nawet 25,7 mld zł.
Gastronomia ma za sobą pierwszy tydzień rozmrażania. - Klienci wracają, ale powoli - słyszymy. I zamawiają zwykle tańsze pozycje z menu, trudnego czasu nie przetrwa nawet 30 proc. lokali.
W weekend poprzedzający 18 maja, w pomorskich miejscowościach dało się już zobaczyć w pełni wyposażone ogródki gastronomiczne i informacje o wznawianiu działalności przez kawiarnie i restauracje.
W dniu 16 czerwca odbędzie się wirtualna specjalna edycja Kongresu Szefów Kuchni połączona ze specjalną edycją Forum Branży Eventowej pod hasłem #ogródek2020.
Ta strona używa plików cookies. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Jeżeli nie wyrażasz zgody - zmień ustawienia swojej przeglądarki. Dowiedz się więcej z naszej polityki prywatności.